Badkamer installateur

Ben je net verhuisd, maar is de originele badkamer niet echt jouw smaak? Of woon je al vijftien jaar in hetzelfde huis en wordt het tijd om de badkamer te verbouwen? Dan ga je op zoek naar een badkamer specialist om een nieuwe badkamer te laten plaatsen. Natuurlijk wil je dan eerst weten: wat doet een badkamer installateur? En hoeveel kost het eigenlijk?

Offerte aanvragen 040 Badkamers

Woon je in Brabant en wil je graag je badkamer verbouwen of renoveren? Bij 040 Badkamers kunnen wij jou zowel helpen met het installeren van badkamers en toiletten, als met het leveren van sanitair en tegelwerk door een erkende badkamer installateur.

Wil je graag persoonlijk advies? Bel ons dan via 040-2051882 of stuur een e-mail naar info@040badkamers.nl.

Wat doet een badkamer installateur?

Een badkamer installateur doet en kan eigenlijk alles wat te maken heeft met een badkamer. Van de opmaak van een gedetailleerd plan tot het afstoffen van de badkamermeubels bij de oplevering. Wij nemen het proces van A tot Z uit handen. Denk aan het aanleggen van leidingen, het bad of de douche plaatsen, een nieuw toilet plaatsen, tegelwerk uitvoeren of een badkamermeubel op maat plaatsen.

Een badkamer installateur neemt dus jouw volledige project uit handen, coördineert alle stappen en voert alles met eigen personeel uit. Onze installateurs geven je advies en denken graag met je mee. En natuurlijk houden we altijd rekening met jouw wensen én financiële mogelijkheden.

Wat kost een badkamer laten installeren?

Een badkamer laten installeren is natuurlijk niet gratis, maar wat zijn nu precies de kosten van een badkamer installateur? De prijs van een badkamer laten plaatsen hangt echt van heel veel verschillende factoren af.

Allereerst de afmeting van de ruimte. Wil je bijvoorbeeld de tegels vervangen? Dan heb je bij een grote badkamer meer tegels nodig dan bij een kleine badkamer.

Daarnaast heeft de keuze in badkamermeubels ook een grote invloed op de prijs. Als je voor een luxe regendouche met infrarood en een sauna wilt gaan, dan ben je meer geld kwijt dan wanneer je voor een basis badkamer kiest.

Gemiddeld genomen kost een compleet nieuwe badkamer inclusief montage tussen de €10.000 en €20.000. Tussen beiden bedragen zit een aanzienlijk verschil. Dit komt doordat de afmetingen en opties veel invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Zo zijn bijvoorbeeld de kosten van het aanleggen van een bad of douche het hoogste.

In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van het installeren van een badkamer. Wil je liever een advies op maat? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Afmeting van de badkamer Klasse Gemiddelde kosten
6 m2 Basis €15.000
6 m2 Comfortabel €17.500
6 m2 Luxe €20.000
12 m2 Basis €17.500
12 m2 Comfortabel €25.000
12 m2 Luxe €30.000

Wat kost het laten plaatsen van een badkamer per uur?

Het gemiddelde uurtarief van een badkamer installateur ligt tussen de 40 en 60 euro. In het uurloon worden dingen als reiskosten en overhead kosten ook meegerekend.

Badkamer renovatie: hoelang duurt het en wat komt er bij kijken?

Kies je ervoor om je badkamer te renoveren en ben je benieuwd naar de vervolgstappen? Bedenk dan eerst goed wat je precies wilt renoveren. Alleen de douche of de hele ruimte? In de meeste gevallen wordt de badkamer compleet gerenoveerd. Dit is niet alleen het makkelijkste voor de badkamer installateur, maar zo wordt de badkamer ook een nieuw en mooi geheel. Dit betekent niet dat een kleine aanpassing niet mogelijk is! Ook het toevoegen van een ligbad of het vernieuwen van een tegelwand behoren tot onze mogelijkheden.

Het voordeel van 040 Badkamers? Wij beschikken over alle ervaren en vakkundige mensen die je nodig hebt. Hierdoor nemen wij alle taken binnen de badkamer renovatie tot onze rekening en wordt alles in één project geregeld.

Maar hoe lang duurt zo’n renovatie nu eigenlijk? Net zoals de prijs is ook de tijdsduur van een badkamer renovatie verschillend per project en ook afhankelijk van de grootte van de badkamer. Bij een complete renovatie starten we met het slopen van de huidige badkamer. Het sloopwerk neemt gemiddeld zo’n twee dagen in beslag. Mocht het noodzakelijk zijn om het tegelwerk te verwijderen, dan duurt het sloopproces wat langer.

Wanneer al het sloopwerk erop zit, kan het renoveren beginnen. Een nieuwe badkamer wordt geïnstalleerd in ongeveer 3 werkweken. Wanneer een badkamer in een andere ruimte geplaatst wordt, duurt het enkele weken voordat het project klaar is.

De verbouwing van een badkamer ziet er als volgt:

Dagen Werk
Dag 1 Slopen
Dag 2 Loodgieterswerk
Dag 3 Elektrawerk
Dag 4 Timmerwerk
Dag 5 Stucen wanden
Dag 6 t/m 10 Tegelwerk
Dag 11 Stucen plafond
Dag 12 Afmonteren sanitair
Dag 13 Afmonteren schakelmateriaal en spots
Dag 14 Kitten

Waarom 040 Badkamers?

Als je op zoek gaat naar een erkende, vakkundige en betrouwbare badkamer installateur, dan ben je bij 040 Badkamers aan het juiste adres. Elke badkamer is het waard om door een vakman te worden aangelegd. 040 Badkamers geeft jou de garantie dat er altijd een ervaren specialist aan het werk gaat. Want alleen dan realiseren wij topkwaliteit. Zo verzorgt de loodgieter het leidingwerk, de timmerman doet de aftimmering en de tegelzetter levert het perfecte tegelwerk. Toch heb jij altijd maar één aanspreekpunt. En de prijs? Die is altijd scherp.

Met onze service ontzorgen wij jou tijdens een chaotische verbouwing.

 • Wij nemen alle touwtjes in handen, maar bespreken wel alles voordat we iets gaan doen.
 • Je hebt maar één aanspreekpunt die over het hele project gaat.
 • Wij zijn altijd goed bereikbaar
 • Kwaliteitsgarantie staat bij ons voorop.
 • Wij leveren sanitair van alle A-merken.
 • We werken uitsluitend met ervaren vakmensen.
 • Eerst gratis een offerte ontvangen? Geen probleem.

Badkamer installateur gezocht in Brabant?

040 Badkamers is gevestigd in Brabant en werkzaam in de onderstaande plaatsen:

Komt u uit een andere plaats in Brabant? Ook dan helpen we u uiteraard graag!

Neem contact op met 040 Badkamers

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een badkamer installateur voor een badkamer verbouwing of wilt u graag een advies gesprek? Wij denken graag met je mee om jouw droombadkamer te realiseren.

Voor inspiratie is het mogelijk om recente projecten te bekijken op onze website. Zo heeft een renovatie in Someren ervoor gezorgd dat de wensen van de klant helemaal in vervulling zijn gegaan.

Graag meer weten? We zijn telefonisch bereikbaar via 040-2051882, per e-mail: info@040badkamers.nl of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  2 badkamers

  We hadden twee badkamers tegelijk te verbouwen, Nick en Frank pakten het snel en netjes op. We hebben door de goede planning continue een badkamer gehad. Zoals altijd lopen er dingen anders dan gepland, maar dat lossen de mannen snel en netjes op. Geen vervelende financiële verassing achteraf. Alles exact zoals afgesproken. Simpelweg goed!

  Beste Mensen van 040Groep

  Onlangs is volgens afspraak onze badkamer geheel vervangen. Vanaf de eerste dag werden alle afspraken en geplande werkzaamheden volledig naar wens uitgevoerd. Alle weknemers waren vrolijk en maakte zingend en netjes waar ze voor kwamen, zonder problemen! Een voor ons groot probleem werd door loodgieter vakkundig en super snel opgelost.

  Nogmaals onze dank hiervoor ook vooral de organisatie Frank, Nick en de lachende en vriendelijke stem achter de telefoon.

  Vriendelijke groet,
  Wil Feijen

  Anoniem

  Alle moeite is gedaan om onze wensen te vervullen. Bijna niets was onmogelijk of te veel. Uitstekende praktische en stilistische adviezen. Vriendelijk informeel contact. Tijdens de verbouwing is er telkens goed overleg geweest over hoe en wat en hoe alles verliep.

  Wij zijn uitermate tevreden met de nieuwe badkamer en bedanken 040 badkamers voor alle moeite.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×