Badkamer renovatie

Is uw huidige badkamer verouderd of voldoet deze niet meer aan uw wensen? Dan is een badkamerrenovatie een uitstekende keuze. Het renoveren van een badkamer kan een uitdagend project zijn, daarom is 040 Badkamers hier om u te helpen!

Offerte aanvragen 040 Badkamers

Of het nu gaat om een complete renovatie van de tegels, het vernieuwen van het sanitair of het herindelen van de badkamer: wij zijn uw partner.

Bij een badkamerrenovatie komt heel wat kijken en bovendien zijn er talloze mogelijkheden voor de verbouwing. Wij vertellen u precies waar u rekening mee moet houden. Ook laten we u zien welke opties er zijn om ook uw badkamer in een nieuw jasje te steken.

Liever meteen een offerte aanvragen? Dat kan! Vul direct het offerteformulier onderaan deze pagina in voor een vrijblijvende offerte.

Badkamer renoveren? Bedenk goed wat u wilt veranderen

Een badkamerrenovatie is vaak een groot project en vergt een degelijk plan van aanpak. Het is dan ook van belang dat u van tevoren voor uzelf op een rijtje zet wat u graag wilt veranderen aan uw badkamer.

Wilt u enkel nieuwe betegeling, of wilt u ook het gehele sanitair laten vervangen? Wilt u een (inloop)douche of toch liever ook een bad erbij? Dit zijn belangrijke keuzes die u vooraf moet maken.

Hieronder enkele vragen die belangrijk zijn bij een badkamerverbouwing:

 • Wordt de badkamer naar een andere ruimte verplaatst?
 • Verandert de indeling van de nieuwe badkamer?
 • Wilt u graag vloerverwarming in uw badkamer?
 • Wat is uw budget voor de badkamerrenovatie?

Zodra u bovenstaande vragen heeft beantwoord hebt u een goede basis voor het renovatieproject. Mocht u er niet uitkomen of advies nodig hebben, dan helpen onze experts van 040 Badkamers u graag verder.

Uiteraard verzorgen wij de planning van uw badkamerrenovatie en kunnen wij u ook helpen bij het maken van indelingskeuzes.

Wat kost een badkamerrenovatie?

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het renoveren van uw badkamer? Wij geven u een kostenindicatie van allerlei soorten badkamer renovaties, zodat u een goede schatting kunt maken van de kosten van uw project. Alle prijzen zijn inclusief materiaal en montage.

Soort badkamer renovatie Schatting van kosten Kosten afhankelijk van
Complete badkamer (gem. 9 m2) € 10.000 – € 20.000 Afwerking en sanitair keuze
Kraan € 150 – € 450 Basis of luxe kraan
Wastafel € 650 – € 2500  Type wastafel
Toilet € 450 – € 900  Type toilet
Douche / inloopdouche € 2.500 – € 5.000 Type douche/ inloopdouche
Ligbad € 2.500 – € 4.000 Type ligbad
Betegelen vloer en wanden € 1.250 – € 3.500 Tegelkeuze en formaat
Vloerverwarming € 150 – € 1.000  Soort verwarming: elektrisch of CV

Wilt u de exacte kosten weten van uw renovatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Complete badkamer laten verbouwen door 040 Badkamers

Vaak kiest men voor een complete badkamerrenovatie. De hele badkamer wordt vernieuwd en wordt zo een nieuw geheel. Hierbij is vaak niets terug te zien van de oude situatie. Uw badkamer verbouwen all-in is mogelijk via 040 Badkamers.

Maar ook een simpele badkamerrenovatie, zoals het toevoegen van een ligbad of het vernieuwen van een tegelwand, behoren tot de mogelijkheden.

Wat uw wens ook is: wij maken altijd vooraf een berekening van de kosten. Zo heeft u voorafgaand duidelijkheid over de prijs van uw droombadkamer.

040 Groep kan alle taken binnen de verbouwing of renovatie tot haar rekening nemen. Wij beschikken namelijk over een groot netwerk aan vakmannen. Naast onze badkamer experts hebben beschikken we over tegelzetters, loodgieters, elektriciens en noem het maar op.

Samen renoveren we uw complete badkamer en zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. U hoeft zelf nergens naar om te kijken. Wel zo prettig, wat ook blijkt uit onze reviews.

‘Blij met 040 Groep. Hebben mijn badkamer en wc prachtig verbouwd. Strakke planning, kundig en vriendelijk personeel. Goed zaken doen met hen.’ – Cilia Roovers

badkamer renovatie

Hoe lang duurt een badkamerrenovatie?

De tijdsduur van een badkamerrenovatie is verschillend per project en ook afhankelijk van de grootte van de badkamer.

Bij een complete verbouwing wordt gestart met het slopen van de huidige badkamer. Het sloopwerk neemt gemiddeld zo’n twee dagen in beslag. Mocht het noodzakelijk zijn om het tegelwerk te verwijderen, dan zal het sloopproces wat langer duren.

Wanneer al het sloopwerk erop zit, kan het renoveren van de badkamer beginnen. Hoe lang het installeren en monteren van alle facetten zal duren is afhankelijk van wat er moet gebeuren. Een nieuwe badkamer kan geïnstalleerd worden in slechts één week, maar wanneer een badkamer bijvoorbeeld in een andere ruimte geplaatst moet worden, zal het enkele weken duren voordat het project klaar is.

Voorbeelden van een badkamer renovatie

Wij hebben al meerdere badkamerrenovatie projecten met trots mogen afronden. Wilt u deze graag zien als voorbeeld? Bezoek dan onze ‘projecten‘ pagina. Tijdens deze projecten hebben wij diverse werkzaamheden verricht als badkamerspecialist.

Inspiratie voor uw nieuwe badkamer

Begint het al te kriebelen om uw renovatieproject te starten voor bijvoorbeeld een senioren badkamer? Dan kunt u meteen aan de slag met het opdoen van inspiratie.

Het is belangrijk om goed te weten hoe uw droombadkamer eruit moet komen te zien. Tip: Maak een moodboard om uw gewenste badkamer te schetsen.

Hieronder enkele badkamers ter inspiratie.

Op onze blogpagina vindt u nog veel meer foto’s en tips voor uw badkamer. Zo hebben we een blog met de 10 mooiste badkamer ideeën en een met alternatieven voor tegels.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het renoveren van uw badkamer? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan onderaan deze pagina.

Wij denken graag met u mee om uw droombadkamer te realiseren. U kunt ons telefonisch bereiken op 040-2051882 of per e-mail op info@040badkamers.nl.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Verkaijck Eindhoven

  Nick levert uitstekend vakwerk af en ik ben zeer tevreden over zijn geleverde materialen en het werk wat is afgeleverd. Wanneer je twijfelt om 040 Badkamers in armen te nemen; aarzel niet en bel ze anders eens op om de mogelijkheden te bespreken. Persoonlijk advies, perfecte begeleiding!

  Anoniem

  Alle moeite is gedaan om onze wensen te vervullen. Bijna niets was onmogelijk of te veel. Uitstekende praktische en stilistische adviezen. Vriendelijk informeel contact. Tijdens de verbouwing is er telkens goed overleg geweest over hoe en wat en hoe alles verliep.

  Wij zijn uitermate tevreden met de nieuwe badkamer en bedanken 040 badkamers voor alle moeite.

  Beste Mensen van 040Groep

  Onlangs is volgens afspraak onze badkamer geheel vervangen. Vanaf de eerste dag werden alle afspraken en geplande werkzaamheden volledig naar wens uitgevoerd. Alle weknemers waren vrolijk en maakte zingend en netjes waar ze voor kwamen, zonder problemen! Een voor ons groot probleem werd door loodgieter vakkundig en super snel opgelost.

  Nogmaals onze dank hiervoor ook vooral de organisatie Frank, Nick en de lachende en vriendelijke stem achter de telefoon.

  Vriendelijke groet,
  Wil Feijen

  Gerelateerde projecten

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×