Kleine badkamer renoveren: kosten, tips en ideeën

Bent u op zoek naar inspiratie voor het renoveren van uw kleine badkamer? Lees dan onze blog over het renoveren van een kleine badkamer!

Lees verder

Overweegt u om uw kleine badkamer te renoveren? Ontdek in deze blog hoe u het meeste uit uw renovatie kunt halen met tal van mogelijkheden. Van een handig stappenplan tot slimme ruimtebesparende oplossingen, kleurtips en informatie over de kosten, wij vertellen u wat u nodig heeft voor een succesvolle renovatie van uw kleine badkamer. Lees verder voor praktische tips en inspiratie!

Het verbouwen van een kleine badkamer: wat komt er bij kijken?

Bij het verbouwen van een kleine badkamer komen verschillende stappen kijken. We bespreken ze kort hieronder:

Stap 1: oriënteren en inspiratie opdoen

Wanneer u overweegt uw kleine badkamer te verbouwen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Allereerst is het handig om inspiratie op te doen en te oriënteren. Wandel langs de badkamers in verschillende winkels op de woonboulevard, bezoek websites en bekijk sociale media zoals Pinterest en Instagram om ideeën te verzamelen.

Stap 2: keuzes maken en budget bepalen

Na het verzamelen van inspiratie is het tijd om concrete keuzes te maken en uw budget te bepalen. Maak een lijst van de specifieke elementen en voorzieningen die u wilt in uw nieuwe badkamer, zoals een ligbad, een inloopdouche, een nieuwe wastafel en kraan, betegeling, verlichting, enzovoort. Stel vervolgens een budget op dat past bij uw financiële situatie.

Stap 3: ontwerp van de kleine badkamer

Met uw ideeën en budget in gedachten, is het nu tijd om het ontwerp van uw badkamer te maken. U kunt zelf proberen de ruimte op te meten en een plattegrond te tekenen. Maar geen zorgen, als u hierbij hulp nodig heeft, staan onze experts van 040 Badkamers voor u klaar. We ontwerpen een lay-out die zowel praktisch als mooi is en rekening houdt met de beschikbare ruimte.

Stap 4: verbouwing van de kleine badkamer

Bij de daadwerkelijke verbouwing wordt eerst de demontage en verwijdering van oude sanitaire voorzieningen en tegels uitgevoerd. Vervolgens worden leidingen en afvoeren verplaatst of geïnstalleerd indien nodig. Eventuele nieuwe muren of nissen worden gebouwd en nieuwe sanitaire voorzieningen, tegels, verlichting en accessoires worden met uiterste precisie geïnstalleerd door onze ervaren vakmensen bij 040 Badkamers.

Stap 5: oplevering en afwerking

Tot slot, nadat alle werkzaamheden zijn afgerond, is het tijd voor de oplevering en afwerking. Bij 040 Badkamers zorgen we ervoor dat uw kleine badkamer tot in de kleinste details perfect wordt opgeleverd. Nadat u alles heeft gecontroleerd, maakt u de nieuwe badkamer schoon en richt u deze naar wens in. Zo kunt u optimaal genieten van uw vernieuwde kleine badkamer!

Waarop moet u letten bij het renoveren van een kleine badkamer?

Bij het renoveren van een kleine badkamer zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Optimaliseer allereerst de indeling door de bestaande opstelling te herzien en te kijken naar de plaatsing van het bad, de douche, de wastafel en het toilet. Het herindelen van de ruimte kan verrassend veel extra ruimte creëren.

Daarnaast spelen kleine badkamer ideeën een belangrijke rol bij het verbeteren van de beschikbare ruimte, zoals het gebruik van hoekoplossingen. Hoekoplossingen, zoals een driehoekige douche, een hoekbad of een hoekwastafel, benutten de beschikbare ruimte optimaal door perfect in de hoeken van de kamer te passen.

Het hebben van voldoende opbergruimte is ook belangrijk, omdat rondslingerende spullen de ruimte drukker en kleiner kunnen laten lijken. Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden, zoals badkamerrekken, hoge kasten en lades.

Een handige tip is om nisjes te gebruiken in uw badkamer. Door te werken met nisjes creëert u op een subtiele manier meer opbergruimte, terwijl u de ruimte netjes en georganiseerd houdt.

Welke oplossingen zijn er voor een kleine badkamer?

In een kleine badkamer zijn er verschillende slimme oplossingen mogelijk om de ruimte optimaal te benutten. Overweeg bijvoorbeeld het vervangen van een openslaande deur door een ruimtebesparende schuifdeur, waardoor u kostbare ruimte bespaart. Een andere optie is het installeren van een verwarmde badkamerspiegel, die niet alleen functioneel is maar ook de illusie van extra ruimte creëert.

Voor meer inspiratie en ideeën, neem een kijkje bij onze projecten.

Welke kleuren kunt u het beste gebruiken voor een kleine badkamer?

In een kleine badkamer is het verstandig om te kiezen voor lichte kleuren, omdat de ruimte dan groter lijkt. Donkere kleuren kunnen de ruimte juist kleiner laten ogen, dus die kunt u beter vermijden. Kies vooral tinten die een gevoel van frisheid en rust geven, zoals crèmekleurige tegels of wit gecombineerd met warme materialen zoals hout. Door te spelen met contrasten, zoals een zwarte of gouden kraan of douchekop, kunt u een stijlvolle en ruimtelijke uitstraling creëren zonder dat het kil aanvoelt.

Hoe een kleine badkamer groter laten lijken?

Eerder bespraken we al dat het gebruik van lichte kleuren helpt om een kleine badkamer groter te laten lijken. Er zijn echter nog meer manieren om dit effect te bereiken en de badkamer te ‘vergroten’.

Zo kunt u kiezen voor relatief grote tegels, waardoor er minder voegen zichtbaar zijn en de ruimte rustiger oogt. Bovendien zijn grote tegels vaak eenvoudiger schoon te maken en te onderhouden. Hierdoor zijn ze niet alleen mooi en aantrekkelijk, maar ook praktisch in gebruik.

Verlichting in de badkamer is van groot belang voor zowel de functionaliteit als sfeer. Het combineren van natuurlijk licht met goed geplaatste lampen kan echt het verschil maken, ook om een badkamer groter te laten lijken. Overweeg bijvoorbeeld om ramen te plaatsen voor daglicht en kies vervolgens verlichting die de verschillende zones in de badkamer op een passende manier verlicht, zoals sfeerverlichting bij het bad en heldere verlichting bij de wastafel. Met de juiste verlichting wordt uw badkamer een plek van comfort en ontspanning.

Het gebruik van helder glas voor douchewanden en deuren is een slimme keuze, omdat het de ruimte visueel niet onderbreekt en het licht doorlaat. Door het gebruik van helder glas lijkt de badkamer opener en ruimer, omdat er geen visuele obstructies zijn die de ruimte in segmenten verdelen. Bovendien laat helder glas het natuurlijke licht beter door, waardoor de badkamer een lichte en ruimtelijke uitstraling krijgt.

Zwevende badkamermeubels dragen bij aan het creëren van een gevoel van ruimte, doordat ze de vloer vrij laten en de badkamer er langer of breder uit laten zien. Door te kiezen voor zwevende meubels, zoals een wastafel of opbergkast, ziet u meer van de vloer. Hierdoor lijkt het alsof de ruimte groter is.

Tip: let ook op de grootte van de radiator; een kleine radiator of vloerverwarming neemt minder ruimte in beslag en is daarom geschikter voor een kleine badkamer.

Hoe lang duurt het verbouwen van een kleine badkamer?

Het verbouwen van een kleine badkamer duurt meestal tussen de circa 1 en 3 dagen voor een eenvoudige renovatie, zoals het vervangen van meubels en kranen. Als u ook nieuwe tegels wilt of structurele aanpassingen nodig hebt, zoals het verplaatsen van leidingen, kan het tot een week duren. Een grote en complete renovatie waarbij de indeling van de badkamer verandert, kan gemiddeld 2 tot 4 weken in beslag nemen.

Soms kunnen er vertragingen optreden, bijvoorbeeld als er onverwachte problemen zoals oude leidingen worden ontdekt. Ook kan het plannen van verschillende vakmensen en eventuele wijzigingen in het ontwerp voor vertraging zorgen. Het is daarom belangrijk om goed te plannen en wijzigingen op tijd te bespreken om vertragingen te voorkomen. De badkamer installateurs van 040 Badkamers kunnen u hierbij helpen!

Wat kost een kleine badkamer renoveren?

Het renoveren van een kleine badkamer kan gepaard gaan met uiteenlopende kosten, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van de renovatie, het gekozen materiaal en de arbeidskosten. Over het algemeen kunt u rekenen op prijzen die variëren van enkele duizenden euro’s voor kleine renovaties tot enkele tienduizenden euro’s voor complete badkamerrenovaties. Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts indicatief zijn en sterk kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke wensen en omstandigheden.

Wilt u een nauwkeuriger beeld krijgen van de prijs voor het renoveren van een kleine badkamer? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en ontvang binnenkort een prijsvoorstel op maat voor uw badkamerrenovatie!

Kleine badkamer laten renoveren door 040 Badkamers

Heeft u hulp nodig bij het renoveren van uw kleine badkamer of wilt u een geheel nieuwe (kleine) badkamer laten plaatsen? Voor een complete badkamer renovatie of een complete badkamer inclusief montage kunt u bij ons terecht. Onze deskundigheid en betrouwbare service zorgen ervoor dat uw project vakkundig wordt uitgevoerd. Bovendien streven we naar een snelle service, zodat u spoedig van uw vernieuwde badkamer kunt genieten.

Neem vandaag nog contact met ons op via info@040badkamers.nl of bel ons op 040-2051882.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Anoniem

Alle moeite is gedaan om onze wensen te vervullen. Bijna niets was onmogelijk of te veel. Uitstekende praktische en stilistische adviezen. Vriendelijk informeel contact. Tijdens de verbouwing is er telkens goed overleg geweest over hoe en wat en hoe alles verliep.

Wij zijn uitermate tevreden met de nieuwe badkamer en bedanken 040 badkamers voor alle moeite.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×