Senioren badkamer

Wanneer men ouder wordt en een bepaalde leeftijd bereikt is de badkamer niet altijd meer een veilige plek. Door een gladde vloer, hoge drempels of een gebrek aan steunen om vast te houden, loopt u een risico op blessures of ongelukken. Met een senioren badkamer heeft u hier geen last van. Bij 040 Badkamers kunnen wij u helpen dit te realiseren. Wij passen badkamers aan voor senioren.

Offerte aanvragen 040 Badkamers

Met een badkamer voor ouderen krijgt u weer een veilige en toegankelijke omgeving, zodat u uw dagelijkse persoonlijke verzorging kunt uitvoeren.

Wat is een senioren badkamer?

Een badkamer voor senioren is een aangepaste veilige badkamer die speciaal ontworpen is voor mensen op leeftijd. Dit soort badkamers zijn gericht op het vergroten van de veiligheid, toegankelijkheid en het comfort voor senioren. Hierdoor lopen ze minder risico op ongelukken en kunnen ze toch hun dagelijkse badkamerroutines doen, zonder zich zorgen te maken.

Een nieuwe badkamer laten plaatsen is een van mogelijkheden om dit te realiseren, maar het kan ook door middel van aanpassingen of een kleinere verbouwing.

Bekijk onze ‘projecten en reviews

Wat is het verschil tussen een normale badkamer en een badkamer voor ouderen?

Er zijn meerdere verschillen tussen een normale badkamer en senioren badkamer. Zo is een badkamer voor ouderen vooral gericht op het vergroten van de veiligheid, toegankelijkheid en het comfort. Hieronder leggen we de verschillen nog wat duidelijker uit:

Verschillen op het gebied van veiligheid

In een normale badkamer zijn er meestal geen specifieke veiligheidsvoorzieningen zoals handgrepen of leuningen, terwijl een badkamer voor ouderen vaak is uitgerust met steunen en handgrepen om stabiliteit te bieden.

Ander vloeroppervlak en lagere drempels

Normale badkamers hebben vaak gladde vloeren en drempels bij douches of badkuipen, terwijl een badkamer voor ouderen een drempelloze toegang biedt. Daarnaast worden in veel gevallen materialen met antislip eigenschappen toegepast om uitglijden te voorkomen.

Verbeterde toiletvoorzieningen

Een normaal toilet in een reguliere badkamer kan een standaardhoogte hebben, terwijl een badkamer voor ouderen vaak een verhoogd toilet heeft. Hierdoor is het opstaan en zitten een stuk eenvoudiger.

Meer ruimte en betere toegankelijkheid

Normale badkamers zijn niet ontworpen met ruime doorgangen of manoeuvreerruimte. Een badkamer voor ouderen is ruimer, heeft bredere deuren en meer vloeroppervlak om gemakkelijk te bewegen. Dit is ideaal voor mensen met mobiliteitsbeperkingen.

Heldere verlichting

Een normale badkamer heeft meestal standaard verlichting, terwijl een badkamer voor ouderen vaak extra goed verlicht is. Vooral de belangrijke gebieden in de badkamer, zoals de douche, het toilet en de wastafel. Hierdoor wordt de zichtbaarheid verbeterd.

Badkamer voor ouderen met aangepast toilet

De voor en nadelen van een senioren badkamer

De badkamer laten verbouwen voor senioren heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo is het een investering om dit te realiseren. Maar het levert een veiligere omgeving, meer comfort en een betere toegankelijkheid op.

Sommige mensen vinden een senioren badkamer minder aantrekkelijk vanwege de focus op functionaliteit en veiligheid boven het design.

Ondanks de nadelen wegen de voordelen van een senioren badkamer doorgaans zwaarder, vooral vanwege de verbeterde veiligheid die het biedt aan ouderen tijdens hun dagelijkse badkamerroutines.

Bij 040 Badkamers denken we altijd aan de wensen en behoeften van onze klanten, hierdoor zorgen we dat ook het design van uw senioren badkamer perfect hierbij aansluit.

Aangepaste badkamer voor ouderen

Bij een verbouwing of renovatie van de badkamer voor senioren zijn er diverse aanpassingen die meestal worden uitgevoerd. Zo kunt u kiezen voor een ruime inloopdouche met een lage instap, een vloer met extra veel grip en steunpunten voor een verbeterde houvast. De mogelijkheden zijn enorm!

Wij zijn dé badkamer installateur van de 040 regio en staan voor u klaar om verschillende aanpassingen aan uw badkamer te verwezenlijken. Hierbij kunnen wij u perfect adviseren over alle mogelijkheden en wij houden rekening met uw wensen en behoeften wat betreft de aanpassingen.

Toilet en inloopdouche voor ouderen

Senioren badkamer door 040 Badkamers

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een senioren badkamer of wilt u graag een adviesgesprek? 040 Badkamers denkt graag met u mee. U kunt ons ook bereiken voor een toilet verbouwing of een nieuw toilet inclusief montage.

Met onze deskundige, betrouwbare en snelle service realiseren wij uw droombadkamer voor ouderen. Via ons heeft u één handig aanspreekpunt, in plaats van meerdere partijen. Hierdoor weet u zeker dat uw wensen werkelijkheid worden!

Heeft u nog vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via info@040badkamers.nl of telefonisch op 040-2051882. Weet u al precies wat u wilt? Vraag dan via het onderstaande formulier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Anoniem

  Alle moeite is gedaan om onze wensen te vervullen. Bijna niets was onmogelijk of te veel. Uitstekende praktische en stilistische adviezen. Vriendelijk informeel contact. Tijdens de verbouwing is er telkens goed overleg geweest over hoe en wat en hoe alles verliep.

  Wij zijn uitermate tevreden met de nieuwe badkamer en bedanken 040 badkamers voor alle moeite.

  Jacqueline Swinkels

  Wij zijn zeer tevreden over 040 badkamers. Een lekkage laten verhelpen, zeer correct, snel en vakkundig. Alles wordt van te voren besproken en kort gesloten. Uitermate professioneel. Zeer aan te bevelen.

  Lars Bekkers

  Goed geadviseerd over de mogelijkheden die bij onze badkamer passen. Verbouwing is met vakmanschap uitgevoerd. Kwaliteit gebruikte materialen ( douchebak, wand en tegels) is uitstekend.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×