Badkamer slopen

Voordat u een nieuwe badkamer kunt plaatsen, moet de oude badkamer natuurlijk eerst worden gesloopt. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar dit brengt risico’s met zich mee. Een andere optie is om een professioneel bedrijf, zoals 040 Badkamers, in te schakelen voor het slopen van uw badkamer. Zo weet u zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan!

Offerte aanvragen 040 Badkamers

Waar op letten bij het slopen van de badkamer?

Er zijn een aantal aspecten waarop u moet letten bij het slopen van uw badkamer. Hierdoor zorgt u ervoor dat de sloop, efficiënt, veilig en zonder onnodige schade wordt voltooid. Als u zelf aan de slag gaat, draag dan altijd een veiligheidsbril om uzelf te beschermen tegen puin.

De badkamer slopen zorgt voor veel stof en puin, hierdoor is het verstandig om de leidingen en afvoeren af te schermen met speciale doppen. Hierdoor voorkomt u dat stof en puin in de leidingen komen. Het is verstandig om een badkamer installateur in te schakelen voor de sloop.

Hoe doet u de badkamer verwijderen?

Om u een beter beeld te geven wat betreft het verwijderen van de badkamer hebben we hieronder een aantal stappen op een rijtje gezet:

 • Zorg dat het water is afgesloten bij de hoofdkraan en dat er geen water meer in de leidingen zitten;
 • Plaats stoppen of doppen op de waterleidingen;
 • Hierna kunnen de kranen, van onder andere de douche, wasbak en het bad worden verwijderd;
 • Na het demonteren van de kranen kan de douchebak, wasbak en het bad worden verwijderd;
 • Zorg dat de afvoer wordt afgedekt om stank en vuil te voorkomen;
 • Verwijder de lampen en stopcontacten;
 • Als laatst verwijder we de tegels in de badkamer.

Is een badkamer slopen moeilijk?

In principe is een badkamer slopen niet heel moeilijk, maar het moet wel secuur worden gedaan om problemen en lekkages te voorkomen. U kunt ervoor kiezen om er zelf mee aan de slag te gaan, maar dit brengt een aantal risico’s met zich mee. Wanneer u een specialist dit laat realiseren verkleint u deze risico’s en weet u zeker dat de sloop goed wordt gedaan.

Voordelen van uw badkamer laten slopen door een specialist

Uw badkamer laten slopen door een specialist biedt diverse voordelen. Een badkamer renovatie bedrijf kan u hierbij perfect helpen. Het inhuren van een specialist voor het slopen van een badkamer biedt grote voordelen op het gebied van veiligheid, efficiëntie en kwaliteit.

Zo hoeft u wanneer u een expert inschakelt niet na te denken over het sloopafval. Daarnaast kan een specialist het slopen sneller uitvoeren, dan wanneer u dit zelf doet. Ook weet een specialist hoe ze bestaande leidingen, elektrische bedrading en structuren moeten beschermen tijdens het sloopwerk.

Hoe lang duurt het slopen van een badkamer?

De tijdsduur voor het slopen van de badkamer is afhankelijk van de grootte van uw badkamer, de complexiteit van de sloopwerkzaamheden en de mate van voorbereiding die nodig is. In veel gevallen duurt het slopen een halve dag tot een hele dag.

Logischerwijs duurt een volledige sloop van de badkamer langer, dan wanneer men alleen de douchecabine laat slopen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de tijdsduur van uw project.

Wat zijn de kosten van het sloopwerk?

De kosten voor het slopen van een badkamer kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de badkamer, de complexiteit van het werk, de locatie en specifieke eisen. Het lastig om een exacte prijsindicatie te geven voor het slopen van de badkamer.

Wilt u de exacte kosten weten voor uw project? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij 040 Badkamers.

040 Badkamers: voor al uw badkamer klussen

040 Badkamers is dé badkamerspecialist in Eindhoven en omstreken. U kunt bij ons terecht voor het slopen, renoveren en het plaatsen van een nieuwe badkamer.

Heeft u nog vragen of wilt u meer hierover weten? Dan kunt u contact met ons opnemen via de telefoon op: 040-2051882 of via de e-mail op info@040badkamers.nl. U kunt ook het onderstaande formulier invullen voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Een tevreden klant

  Onze badkamer is nog mooier geworden dan we ooit hadden verwacht. Het tegelwerk mooi strak en de nissen met verlichting. Helemaal super! Wij bedanken 040 Badkamers voor de uitstekende service.

  200% tevreden

  Absoluut een aanrader, komen alle gemaakte afspraken na, werken netjes en komen meteen om onvoorziene kleine foutjes direct op te lossen. Wij zijn voor 200% tevreden en zijn nog betaalbaar ook.

  Lars Bekkers

  Goed geadviseerd over de mogelijkheden die bij onze badkamer passen. Verbouwing is met vakmanschap uitgevoerd. Kwaliteit gebruikte materialen ( douchebak, wand en tegels) is uitstekend.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×