Bad plaatsen in bestaande badkamer

Lees verder

Heb jij nog geen bad in jouw bestaande badkamer, maar zou je deze wel graag willen? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dat kan! En het is meestal niet nodig om jouw gehele badkamer hiervoor te verbouwen.

In deze blog vertellen we je waar je rekening mee moet houden wanneer je een bad wilt plaatsen in een bestaande badkamer.

Bad plaatsen: Vrijstaand of tegen de muur?

Je heb besloten dat je een bad wilt gaan plaatsen in jouw badkamer. Nu is het tijd om jezelf af te vragen wat voor bad je precies wilt.

Wil je een vrijstaand bad plaatsen in jouw bestaande badkamer? Of ben je juist op zoek naar een badkuip die tegen de muur wordt geplaatst? Beide opties kunnen achteraf in jouw bestaande badkamer worden geplaatst. Er zit wel een verschil in de aanleg van een vrijstaand bad of een bad tegen de muur.

Het grote verschil zit ‘m in de afwerking ervan. Een bad tegen de muur heeft meestal een ombouw, waarachter de leidingen heel makkelijk weggewerkt kunnen worden.

Een vrijstaand bad heeft deze ombouw niet, waardoor de leidingen onder de vloer weggewerkt moeten worden. Het aanleggen van een vrijstaand bad is dus iets complexer dan het aanleggen van een bad tegen de muur. Daardoor is het vaak ook duurder.

Kleine badkamer met bad

Heb je een kleine badkamer en ben je benieuwd of het mogelijk is om een bad te plaatsen? Het plaatsen van een ligbad kan zowel in een grote als in een kleine badkamer.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een hoek- of zitbad? Of misschien wil je een vrijstaand bad.

Een vrijstaand bad wordt al snel erg krap in een kleine badkamer. Bij een kleine badkamer adviseren we dan ook om een vrijstaand bad toch dicht tegen een muur aan te zetten.

Je kunt het formaat van jouw badkuip precies afstemmen op de rest van jouw badkamer. Hier kunnen wij je ook in adviseren. Bekijk onze kleine badkamer ideeën blog voor meer tips.

Bad plaatsen kosten

De kosten van het plaatsen van een bad lopen erg uiteen. Je kunt het zo gek maken als je wilt.

Er zijn meerdere keuzes die invloed hebben op de prijs van jouw bad:

 1. Materiaal van de badkuip
  Het materiaal van jouw badkuip heeft grote invloed op de uiteindelijk prijs ervan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit gietijzeren baden of acrylbaden. Hierbij geldt dat de prijs van een gietijzeren bad hoger ligt dan die van een acrylbad.
 2. Afmetingen van de badkuip
  Over het algemeen geldt dat de minder gangbare maten, zoals die van een hoekbad, prijziger zijn dan de standaard vormen en formaten.
 3. Afwerking
  De afwerking van een bad heeft ook een grote invloed op de kosten. Wil je bijvoorbeeld een mooie gemetselde muur? Of wil je het simpel houden met gasbeton met tegels? Jouw persoonlijke smaak speelt dus ook een rol bij de totale kosten.
 4. Eventuele extra opties
  Je kunt bij de plaatsen van jouw bad ook kiezen voor extra opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bubbelbad of verlichting in jouw bad.

Zelf een bad plaatsen in een bestaande badkamer?

Bij het plaatsen van een bad is het belangrijk dat er wordt gewerkt met de juiste materialen. Daarnaast is het goed aansluiten van alle afvoeren en leidingen ook essentieel voor een goed geplaatst bad.

Om problemen zoals een lekkage te voorkomen, raden wij aan om de plaatsing altijd te laten doen door een professional. Ga niet zelf aan de slag: het risico op lekkages en onnodig hak-en breekwerk is een stuk groter.

Bad plaatsen in jouw bestaande badkamer? Neem contact op!

Ben jij toe aan een nieuwe badkamer inclusief montage, of wil jij jouw badkamer renoveren? Overweeg jij de plaatsing van een ligbad in jouw bestaande badkamer en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij zijn dé badkamer installateur in de regio en kunnen u perfect adviseren of helpen bij uw badkamerklus.

Neem contact met ons op via info@040badkamers.nl of bel naar 040-2051882 en onze professionals staan tot uw dienst.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Neem dan gerust een kijkje in onze andere blogs!

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

2 badkamers

We hadden twee badkamers tegelijk te verbouwen, Nick en Frank pakten het snel en netjes op. We hebben door de goede planning continue een badkamer gehad. Zoals altijd lopen er dingen anders dan gepland, maar dat lossen de mannen snel en netjes op. Geen vervelende financiële verassing achteraf. Alles exact zoals afgesproken. Simpelweg goed!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×