4x Alternatieven voor tegels in de badkamer

Lees verder

Lange tijd waren tegels de standaard in een badkamer. Maar er zijn tegenwoordig meer opties om de badkamer te decoreren.

Men is steeds creatiever en zoekt de grens op van wat mogelijk is. We zien hout, laminaat, stuc en zelfs beton in de badkamer. Een goede ontwikkeling, want zo kun je jouw badkamer geheel ontwerpen zoals jíj dat wilt.

Ben jij benieuwd naar welk alternatief voor tegels in de badkamer bij jouw wensen past?

In deze blog vertellen we waar je op moet letten. En wat de voor-en nadelen zijn van bepaalde materialen.

Waarom een badkamer zonder tegels?

Er zijn verschillende redenen om voor een badkamer zonder tegels te gaan.

Zoals:

  • Je hebt geen tegelvoegen waar vuil en bacteriën zich ophopen.
  • De uitstraling van andere materialen is vaak warmer (zoals hout) en luxer (zoals stucwerk).
  • Zonder vloerverwarming zijn tegels een stuk kouder dan bijvoorbeeld laminaat.
  • Tegels zien er sneller vuil uit dan andere materialen.
  • Persoonlijke voorkeur: de tegels passen niet bij jouw interieur of wensen.

Opties als je geen tegels in de badkamer wilt

Niet alle materialen zijn mogelijk in een badkamer. Neem bijvoorbeeld vloerbekleding. Dat is lastig schoon te houden en blijft lang vochtig. Geen handige eigenschappen voor in een badkamer.

Daarentegen zien we wel steeds vaker betonlaminaatstuc en hout in een badkamer.

Ieder materiaal heeft zo z’n eigen eigenschappen en bijzonderheden. Je leest ze hieronder.

Beton in de badkamer

Op zoek naar een stoere uitstraling voor jouw badkamer? Ga dan voor beton! Je kunt het zowel op de vloer als op de muur en het plafond aanbrengen.

Van nature is dit materiaal niet waterdicht, maar door het te impregneren of coaten kun je gemakkelijk beton toepassen in de badkamer.

Beton heeft weinig onderhoud nodig en geeft een moderne sfeer. Wel is beton een stuk duurder dan tegels, en dus niet voor iedereen een optie. Wat we vaak zien is dat beton gecombineerd wordt met een ander materiaal. Dat maakt het geheel ook speelser en warmer, want 100% beton is al snel wat kil.

Houtlooktegels in de badkamer

Is beton voor jou te kil? Ga jij liever voor een warme uitstraling? Dan zijn houtlooktegels een perfect alternatief.

Tegenwoordig zijn deze tegels bijna niet te onderscheiden van hout. Waar hout erg gevoelig is voor water, kun je gemakkelijk op een houtlooktegel douchen.

Een groot voordeel van dit materiaal is dat je het gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Dit maakt houtlooktegels (een soort laminaat) in veel gevallen goedkoper dan tegels in de badkamer.

Stuc in de badkamer

Met waterbestendig, wit stucwerk in de badkamer heb je direct een moderne uitstraling. Heb jij op dit moment tegels in je badkamer? Dan kun je daar gemakkelijk overheen (laten) stucen. Dat scheelt een hoop sloopwerk.

Een groot voordeel van stuc in de badkamer is dat het hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken is. Bekijk ook onze blog met meer voordelen van stucwerk in de badkamer.

Maar let op: stucwerk heeft ook nadelen. Het is bijvoorbeeld erg kwetsbaar voor stoten. Om beschadigingen te voorkomen, moet je dus voorzichtiger zijn dan wanneer je met laminaat of tegels te maken hebt.

Hout in de badkamer

Voor een warme uitstraling kun je houten accessoires toevoegen aan jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een houten meubel of een houten lijst rondom jouw spiegel.

Omdat hout van nature slecht tegen water kan, moet je het wel goed behandelen. Hier zijn speciale coatings voor. Bekijk onze andere blog over hout in de badkamer voor meer informatie en een uitgebreid advies.

Het beste alternatief voor tegels in de badkamer

Er is geen ‘beste’ alternatief voor tegels in de badkamer. Bovenstaande alternatieven zijn allemaal goede opties. Het is afhankelijk van jouw wensen. Als badkamer installateur kunnen wij je er in ieder geval over adviseren.

Vraag je de volgende zaken af:

  • Welke uitstraling vind ik het mooist?
  • Welke eigenschappen van materiaal vind ik belangrijk?
  • Wat is mijn budget voor een nieuwe badkamer/badkamer renovatie?

Twijfel jij over welk alternatief voor tegels het beste bij jouw badkamer past? Neem contact met ons op via info@040badkamers.nl of bel naar 040-2051882 en onze professionals staan tot uw dienst.

Wij helpen je graag met kiezen, en kunnen ook de badkamer renovatie of het plaatsen van een nieuwe badkamer voor je uitvoeren. Daarnaast staan we ook voor u klaar voor het verbouwen van uw toilet.

Bekijk ook onze andere blogs

Wil jij meer weten over badkamers? Bekijk dan ook de rest van onze blogs.

Bijvoorbeeld onze blog met de 10 mooiste badkamer ideeën. Wij inspireren je graag!

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Goed werk

Erg vriendelijke monteurs denken mee en geven goed advies. Maken alles zoals is afgesproken. Ruimen alles goed op.Gelijk persoonlijk contact. Planning is strak en word op tijd uitgevoerd. Erg professioneel. Zeker een bedrijf die ik zou aanraden.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×