Een badkamer met schuin dak: 10 slimme ideeën

Lees verder

Ligt jouw badkamer onder een schuin dak? Maak je niet druk! Met deze 10 slimme ideeën kun je de ruimte in jouw badkamer optimaal benutten.

De inrichting van een badkamer op zolder met een schuin dak lijkt in eerste instantie een lastige uitdaging. Echter, een schuin dak heeft veel meer mogelijkheden dan je denkt.

Maak van jouw badkamer met schuin dak een intieme, uitnodigende en unieke ruimte. In deze blog lichten we tien mogelijkheden toe.

Ideeën voor een kleine badkamer met een schuin dak

Wil je een nieuwe badkamer of wil je jouw bestaande badkamer renoveren, maar heeft deze een schuin dak? Wij kunnen ons voorstellen dat je zo optimaal mogelijk gebruik wilt maken van de ruimte die je hebt.

Met deze zeven tips kun je profiteren van het unieke karakter dat een badkamer met een schuin dak heeft.

1. Plaats een grote spiegel in de badkamer

Een badkamer met een schuin dak ziet er meestal kleiner uit. Spiegels kunnen een groot verschil maken. Ze geven de kleine ruimte namelijk een ruimere uitstraling.

2. Toilet onder schuin dak

De meeste badkamers zijn voorzien van een toilet. Wist je dat je de schuine wand perfect kunt gebruiken voor de plaatsing van een toilet?

Op deze manier gaat er amper ruimte verloren in de badkamer voor het toilet én benut je jouw schuine dak optimaal.

3. Denk goed na over de indeling van de badkamer

Hoe leuk en mooi het ook allemaal klinkt, over de inrichting van een badkamer met een schuin dak moet goed worden nagedacht.

Zorg dat je alles goed inmeet. Het is belangrijk dat er voor de douche, wastafel of toilet een hoogte van ten minste twee meter wordt aangehouden.

Mocht er minder plek vrij zijn gehouden, dan loop je kans dat langere personen niet comfortabel gebruik kunnen maken van het sanitair.

4. Gebruik de schuine wand als opbergruimte

Wil je liever geen douche, badkuip of toilet plaatsen onder het schuine dak in jouw badkamer? Je kunt er ook voor kiezen om deze ruimte te gebruiken als opbergkast.

Met een paar simpele wandplanken creëer je al een prachtige opbergruimte. Deze ruimte kun je gebruiken voor handdoeken en andere benodigdheden.

5. Plaats het bad in de vloer

Heb je een schuin dak maar is de ruimte vrij laag, waardoor je geen douche of toilet onder het schuine dak kan plaatsen? In dat geval kan een bad in de vloer een goed idee zijn.

Je hoort het goed: een badkuip die (voor een deel) in de vloer wordt geplaatst. Op deze manier benut je alsnog de gehele badkamer en kun je genieten van een heerlijk ontspannen bad.

6. Een kleine ruimte groter laten lijken

Wil je jouw badkamer zo groot mogelijk laten lijken? Maak dan gebruik van lichte kleuren, grote tegels en een grote spiegel in de badkamer.

7. Schuin dak als decoratie

Wil je een aardse, tijdloze uitstraling in jouw badkamer? Je kunt er dan voor kiezen om het schuine dak te bewerken met bijvoorbeeld hout of steen. Op deze manier wordt het schuine dak gebruikt als decoratie.

Bekijk ook onze blog met de tien mooiste badkamer ideeën voor meer inspiratie, zoals een ensuite badkamer.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw badkamer?

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om zelf de indeling van jouw nieuwe badkamer te bepalen. Uiteraard helpen wij jou hier graag bij.

Wij als badkamer installateur staan voor je klaar om samen met jou te kijken op welke manier jouw specifieke wensen in de badkamer gerealiseerd kunnen worden.

Neem vrijblijvend contact op via info@040badkamers.nl of bel naar 040-2051882 voor een afspraak met een van onze professionals.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Jurgen Feskens

Badkamer verbouwing. Onze badkamer is tot volle tevredenheid volledig verbouwd. Alles precies volgens afspraak en planning uitgevoerd. Nette werklui. Fijne aannemer, werkelijk niets op aan te merken.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×