De voordelen van een gestucte badkamer

Lees verder

Een gestucte badkamer wordt steeds populairder. Waar men vroeger standaard op zoek ging naar tegels, merken we dat er vandaag de dag steeds meer interesse is in een gestucte badkamer.

Maar, waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van een gestucte badkamer? In deze blog vertellen we je hoe het zit.

Badkamer stucen

Voordat we verder ingaan op de voordelen van een gestucte badkamer, is het handig om te weten hoe het proces in zijn werk gaat. Het stucen van een badkamer gaat er namelijk nét wat anders aan toe dan het stucen van een andere ruimte binnenshuis.

Waterdicht stucwerk

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, is het belangrijk dat het stucwerk waterdicht is. Hiervoor wordt een speciale coating gebruikt.

De coating wordt over de stuclaag heen gesmeerd. Het is belangrijk dat de coating grondig en nauwkeurig wordt aangebracht. Het is daarnaast van belang dat de wanden mooi strak worden afgewerkt. Dit glad maken is specialistenwerk en om die reden raden wij aan om het stucwerk en de coating niet zelf aan te brengen, maar dit te laten doen door een van onze professionals.

Welk stucmateriaal kies jij voor jouw badkamer?

Zoals al eerder vermeld, is het belangrijk dat het stucwerk in een badkamer waterdicht is. Er zijn hiervoor drie verschillende stucmaterialen beschikbaar:

  1. Tadelakt: deze pleister is op basis van kalk en pigmenten.
  2. Beton Ciré: een zeer krachtig, cementgebonden materiaal.
  3. Microcement/microbeton: een krasbestendig materiaal met veel verschillende toepassingen.

Waarom kiezen voor een gestucte badkamer? De vijf voordelen!

Stucwerk in de badkamer ziet er niet alleen netjes en luxe uit, een gestucte badkamer biedt ook nog andere grote voordelen. Namelijk:

1. Duurzaam

Stucwerk is een duurzaam materiaal: het gaat erg lang mee. Wanneer stucwerk wordt gebruikt in een badkamer, wordt er een waterdichte laag aangebracht. De waterdichte laag zorgt ervoor dat de poriën van het stucwerk worden gesloten, waardoor de wanden geen vocht zullen opnemen. Dit zorgt ervoor dat het stucwerk bestand is tegen schimmel en rotting. Daarnaast zorgt de waterdichte laag ervoor dat het stucwerk niet zal gaan scheuren.

2. Minimaal onderhoud

In tegenstelling tot veel andere materialen, zoals tegels of hout, heeft stucwerk amper onderhoud nodig. Dankzij de waterdichte laag kunnen de muren eenvoudig worden schoongemaakt. Dit doe je door de muur simpelweg met een doekje af te nemen.

3. Snelle installatie

Hoewel het stucen van een badkamer een speciale klus is, neemt het niet al teveel tijd in beslag. Het aanbrengen en drogen van het stucwerk kost in de meeste gevallen slechts een paar dagen.

4. Hygiënisch

De badkamer is een vochtige ruimte. Een betegelde badkamer krijgt daarom vaak te maken met schimmel tussen de groeven van de tegels. Niet heel hygiënisch dus. Stucwerk bevat geen voegen waar schimmels zich in kunnen nestelen.

5. Unieke uitstraling

Stucwerk kan op talloze manieren worden gebruikt in een badkamer. Hoe het ook wordt gebruikt, het stucen van een badkamer creëert een unieke uitstraling. Je kunt alle kanten op, waardoor jouw badkamer helemaal voldoet aan jouw specifieke wensen. Wanneer je na een tijdje toe bent aan een andere uitstraling van de badkamer, dan kan deze eenvoudig in een andere kleur/look worden geschilderd.

Stucwerk over tegels

Heb je momenteel een badkamer met tegels en wil je jouw badkamer laten stucen? In de meeste gevallen is het niet nodig om de tegels eerst te verwijderen.

Wanneer de tegels stevig genoeg vast zitten, kunnen deze met een speciale prime-laag worden bewerkt. Dankzij deze prime-laag, zal het stucwerk goed hechten aan de tegels. Dit scheelt ontzettend veel werk én tijd. Ideaal dus!

Badkamer stucen in betonlook

Met stucwerk kun je veel verschillende looks creëren. Een erg populaire look is de betonlook. De betonlook is gebaseerd op het uiterlijk van beton. Deze look is erg populair en wordt vaak toegepast in een moderne badkamer.

Om het stucwerk de gewenste betonlook te geven, wordt er ter afwerking een speciale betonlook-laag aangebracht. Het aanbrengen van een betonlook-laag kost vaak (veel) meer tijd, waardoor de prijs voor deze optie vaak hoger ligt dan de standaard afwerking.

Meer informatie over het stucen van uw badkamer of het verbouwen van uw toilet? Neem contact met badkamer installateur 040 Badkamers via info@040badkamers.nl of bel naar 040-2051882 en onze professionals staan tot uw dienst.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Beste Mensen van 040Groep

Onlangs is volgens afspraak onze badkamer geheel vervangen. Vanaf de eerste dag werden alle afspraken en geplande werkzaamheden volledig naar wens uitgevoerd. Alle weknemers waren vrolijk en maakte zingend en netjes waar ze voor kwamen, zonder problemen! Een voor ons groot probleem werd door loodgieter vakkundig en super snel opgelost.

Nogmaals onze dank hiervoor ook vooral de organisatie Frank, Nick en de lachende en vriendelijke stem achter de telefoon.

Vriendelijke groet,
Wil Feijen

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×