5 ideeën voor een kleine badkamer

Lees verder

Een kleine badkamer inrichten is niet altijd gemakkelijk. Bij een minder grote badkamer moet je de ruimte optimaal benutten en dat staat comfort vaak in de weg. Maar wist je dat een kleine badkamer stijlvol en comfortabel tegelijk kan zijn? Wij geven je 5 ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer.

1. Grote tegels in een kleine badkamer

De tegels in je badkamer zijn enorm belangrijk. Goede badkamertegels zorgen namelijk voor de juiste uitstraling. In een kleine badkamer geldt: hoe minder voegen, hoe groter je badkamer lijkt.

Gebruik dus grote tegels met afmetingen vanaf 30 cm. Deze maken je badkamer optisch groter. Het mooiste is als je de tegels naadloos laat aansluiten op de vloer of het plafond. Zo heb je geen last van plinten die de ruimte kleiner doen lijken.

2. Zwevende meubels in je badkamer

Misschien wel de belangrijkste in ons rijtje met ideeën voor een kleine badkamer: het gebruik van zwevende meubels.

Zwevende meubels of meubels op pootjes, zijn ontzettend populair. Niet gek, ze geven je badkamer een ruimtelijke uitstraling. Dit komt omdat je er onderdoor kunt kijken.

Een zwevend wastafelmeubel of een bad op pootjes, er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden. En zeg nou zelf, een zwevend toilet oogt toch veel subtieler dan een toilet met zichtbaar waterreservoir? Bijkomend voordeel: de vloer schoonmaken gaat een stuk gemakkelijker!

3. Meerdere en grotere spiegels

Geen badkamer zonder spiegel. Een spiegel is natuurlijk onmisbaar in je ochtendritueel. Maar wist je dat een spiegel ook enorm handig is om je kleine badkamer groter te laten lijken? Naast het gebruik van grote tegels, is een grote spiegel een must in een kleine badkamer.

Hoe groter de spiegel, hoe ruimtelijker je badkamer. Er zijn tegenwoordig zelfs ‘full length spiegels’. Deze spiegels vormen vanaf je wastafel tot het plafond één grote baan en zorgen ervoor dat je badkamer hoger lijkt. Ook meerdere spiegels zijn een goed idee wanneer je een ruimtelijker effect in je badkamer wilt.

4. Zorg voor de juiste verlichting

Wanneer je duidelijk zicht en fijne verlichting in je badkamer hebt, voel je je niet alleen comfortabeler, de ruimte lijkt ook veel groter. Natuurlijk licht is het beste om je kleine badkamer groter te laten lijken.

Heb je geen grote ramen? Helder, wit licht biedt dan uitkomst. Maak gebruik van inbouwarmaturen om ruimte te besparen. Voor een beetje extra hoogtegevoel, kun je LEDstrips plaatsen langs muren of (zwevende) meubels. Hiermee creëer je niet alleen optisch langere wanden, het zorgt ook nog eens voor een rustige, sfeervolle uitstraling.

5. Maak gebruik van nisjes in je badkamer

Een opgeruimde badkamer is een lust voor het oog. Helaas is er in een kleine badkamer vaak niet genoeg ruimte voor voldoende opbergkasten. Door te werken met nisjes creëer je op een subtiele manier meer opbergruimte.

Heb je een nis in de muur of heeft jouw badkamer een schuin plafond? Dit is de ideale plaats om, eventueel met behulp van planken, jouw handdoeken en accessoires op te bergen.

De inrichting van een kleine badkamer

Een kleine badkamer hoeft dus geen probleem te zijn. De juiste tegels, meubels en spiegels zorgen voor meer ruimte en sfeer in je badkamer. Wil je meer weten over het renoveren van een kleine badkamer? Lees dan onze blog ‘kleine badkamer renoveren‘.

Vind je de inrichting van je badkamer toch moeilijk? Dan is het slim om een expert in te schakelen, want ook een kleine badkamer is het investeren waard.

Ideeën voor een kleine badkamer realiseren?

Wil je jouw plannen werkelijkheid laten worden? 040 Badkamers helpt jou graag met het plaatsen van een nieuwe badkamer, badkamer renovatie en toilet verbouwingen. Vraag een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op via 040-2051882. Wij zijn dé badkamer installateur in de regio.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Jurgen Feskens

Badkamer verbouwing. Onze badkamer is tot volle tevredenheid volledig verbouwd. Alles precies volgens afspraak en planning uitgevoerd. Nette werklui. Fijne aannemer, werkelijk niets op aan te merken.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×