Badkamer verbouwen? Wij geven 10 tips!

Lees verder

Ga jij jouw badkamer verbouwen? Bij een badkamerverbouwing komt vaak heel wat op je af.

Wanneer je denkt dat je overal aan hebt gedacht, kan het volgende probleem alweer om de hoek komen kijken.

Waar moet je allemaal aan denken bij de verbouwing van de badkamer? Wij helpen je graag een handje met onze praktische tips.

10 tips voor het verbouwen van je badkamer

Gebruik onderstaande tien tips als checklist, voordat je aan je badkamer verbouwing begint. Zo ben je optimaal voorbereid voor de klus.

1. Bereid je goed voor op de verbouwing

Bereid je zo goed mogelijk voor op de verbouwing. Vraag jezelf bijvoorbeeld het volgende af:

 • Ga ik mijn hele badkamer renoveren, of slechts een gedeelte?
 • Wil ik een toilet in de badkamer (houden)?
 • Wat is mijn budget?
 • Welke werkzaamheden kan ik zelf doen en welke werkzaamheden ga ik uitbesteden?
 • Moet er iets veranderd worden aan de indeling van de badkamer?
 • Zijn er specifieke elementen die ik absoluut in mijn nieuwe badkamer wil hebben?

2. Loop de belangrijkste werkzaamheden en materialen na

Voordat je begint aan de verbouwing van de badkamer zul je moeten nadenken over de verschillende werkzaamheden die op je pad gaan komen. En de materialen die je gaat gebruiken.

Zet alles op een rijtje. Heb je al over de volgende dingen nagedacht:

 • Tegels
 • Verlichting
 • Sanitair
 • Sloopwerk
 • Opruimen van het puin
 • Montage sanitair en elektra
 • Stuc-en kitwerk

3. Maak een plattegrond van jouw nieuwe badkamer

Heb jij een idee van hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien? Het is belangrijk dat je gaat testen of dit plan ook echt gerealiseerd kan worden. Dit kun je doen door jouw bedachte indeling uit te tekenen.

Sanitair-en badkamermeubels hebben meestal standaard afmetingen. Hierdoor hoef je niet eerst naar de winkel om alles op te meten.

Blijf net zo lang puzzelen, tot jouw plattegrond helemaal klopt en alle meubels en sanitair er perfect in passen. Een goed uitgedachte plattegrond zorgt ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan doordat het sanitair of de meubels niet passen.

4. Koop je materialen, meubels én sanitair voordat je begint

Om jouw verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden wij aan om het nieuwe sanitair en de badkamermeubels te kopen voordat je begint met de verbouwing.

Ben jij op zoek naar inspiratie voor je badkamer? Neem dan een kijkje in onze blog over de 10 mooiste badkamer ideeën.

Een badkamer verbouwing gaat een stuk gemakkelijker op het moment dat je alles al in huis hebt. Je hoeft namelijk tussendoor geen rekening te houden met eventuele levertijden of ontbrekende materialen.

5. Controleer de oude leidingen en afvoeren

Controleer of je leidingen en afvoeren nog goed zijn. Wanneer je veel kalkvorming tegenkomt, raden we aan om deze meteen te vervangen. Op deze manier voorkom je dat je binnen een korte tijd voor problemen komt te staan en jouw badkamer wéér uitgebroken moet worden.

6. Maak goede afspraken met monteurs

Maak goede afspraken met eventuele monteurs. Je krijgt op deze manier inzicht in hoe lang de verbouwing van jouw badkamer ongeveer zal duren.

Gemiddeld kun je erop rekenen dat de volledige renovatie van een badkamer zo’n 3-4 weken duurt.

7. Houd rekening met de prijs van plaatsing

Ga jij bij verschillende leveranciers op zoek naar badkamermeubels of sanitair? Wij zien vaak dat leveranciers alleen de prijs geven van de meubels of het sanitair zelf. De plaatsing ervan is dan nog niet inbegrepen en zal daarna alsnog berekend worden. Vraag dus altijd om de prijs inclusief plaatsing.

8. Goedkoop badkamer verbouwen? Haal voordelen uit een professional.

Twijfel jij of je bepaalde werkzaamheden gaat uitbesteden? Het kan soms veel gunstiger zijn om werkzaamheden uit te besteden. Wanneer jij een vakman inhuurt, heb je garantie op het geleverde werk. Daarnaast krijgen professionals vaak korting voor het leveren van tegels en sanitair.

9. Ruim zelf je oude badkamermeubilair op

Is jouw oude badkamer nog voorzien van badkamermeubilair? Het scheelt in de kosten wanneer je ervoor kiest om deze meubels zelf af te breken en vervolgens af te voeren. Dit bespaart de monteur namelijk veel tijd.

10. Ga slim om met jouw budget

Een budget is er niet voor niets. Om ervoor te zorgen dat jij jezelf aan jouw vooraf bepaalde budget houdt, is het belangrijk om altijd bij jouw plan te blijven.

Er zijn veel verschillende producten en materialen verkrijgbaar, dus de verleiding is groot om tóch te kiezen voor duurdere opties.

Vraag dus altijd offertes aan bij leveranciers en bepaal van tevoren welke meubels en materialen jij kiest. En maak uiteindelijk de keuze voor een goede badkamer installateur.

Nog meer tips voor het verbouwen van je badkamer

Hopelijk kun je met deze tips vol vertrouwen aan de slag met jouw badkamer verbouwing. Of je nu een luxe ensuite badkamer wilt realiseren of een senioren badkamer.

Neem contact met ons op via info@040badkamers.nl of bel naar 040-2051882 en onze professionals staan tot uw dienst. Of het nu over het plaatsen van een nieuwe badkamer gaat of over het verbouwen van een toilet.

Wil je nog meer inspiratie of tips voor het verbouwen van jouw badkamer? Bekijk dan ook de rest van onze blogs.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Anoniem

Er is goed werk geleverd. Doordat de regie over de aanleg van de vloer, de vloerverwarming en de installatie van de keuken bij een aanspreekpunt liggen is een plus! Afspraken worden goed nagekomen. Op onverwachte ptoblemen werd snel en adequaat gereageerd. Alles verliep in prettige sfeer.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×