Is uw huidige badkamer verouderd of voldoet het niet meer aan uw wensen? Dan kunt u overwegen om uw badkamer te laten renoveren. Bij een badkamer renovatie komt heel wat kijken en bovendien zijn er talloze mogelijkheden voor de verbouwing. Wij vertellen u precies waar u rekening mee moet houden. Ook laten we u zien welke opties er zijn om ook uw badkamer in een nieuw jasje te steken.

Bedenk goed wat u wilt veranderen

Een badkamer renovatie is vaak een groot project en vergt daarom een degelijk plan van aanpak. Het is van belang dat u van te voren de renovatie voor u zelf op een rijtje zet wat u graag wilt veranderen aan uw badkamer. Wilt u enkel nieuwe betegeling, of wilt u ook het gehele sanitair laten vervangen? Wilt u een (inloop)douche of toch liever ook een bad erbij? Dit zijn belangrijke keuzes die vooraf moet maken. Hieronder enkele vragen die belangrijk zijn bij een badkamerverbouwing:

 • Wordt de badkamer naar een andere ruimte verplaatst?
 • Veranderd de indeling van de nieuwe badkamer?
 • Waar kunt u badkamer ideeën opdoen?
 • Wilt u graag vloerverwarming in uw badkamer?
 • Wat is uw budget voor de badkamer renovatie?

Zodra u bovenstaande vragen heeft beantwoord hebt u een goede basis voor het renovatieproject. Mocht u er niet uitkomen of advies nodig hebben, dan helpen onze experts van 040 Badkamers u graag verder.

Wat kost een badkamer renovatie?

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het renoveren van uw badkamer? Wij geven u een kostenindicatie van allerlei soorten badkamer renovaties, zodat u een goede schatting kunt maken van de kosten van uw project. Alle prijzen zijn inclusief materiaal en montage.

 

Soort badkamer renovatie

Schatting van kosten

Kosten afhankelijk van

Complete badkamer (gem. 9 m2)

€ 10.000 – € 20.000

Afwerking en sanitair keuze

Kraan

€ 150 – € 450

Basis of luxe kraan

Wastafel

€ 650 – € 2500

 Type wastafel

Toilet

€ 450 – € 900

 Type toilet

Douche / inloopdouche

€ 2.500 – € 5.000

Type douche/ inloopdouche

Ligbad

€ 2.500 – € 4.000

Type ligbad

Betegelen vloer en wanden

€ 1.250 – € 3.500

Tegelkeuze en formaat

Vloerverwarming

€ 150 – € 1.000

 Soort verwarming: elektrisch of CV

Een complete renovatie

Vaak kiezen klanten voor een complete badkamer renovatie. De hele badkamer wordt vernieuwd en wordt zo een nieuw geheel. Wanneer u een compleet nieuwe badkamer wilt, maken wij altijd vooraf een berekening van de kosten. Zo heeft u voorafgaand duidelijkheid over de prijs van uw droombadkamer.

040 Groep kan alle taken binnen de badkamerrenovatie tot haar rekening nemen. Wij beschikken namelijk over een groot netwerk aan vakmannen. Naast onze badkamer experts hebben beschikken we over tegelzetters, loodgieters, elektriciens en noem het maar op. Samen renoveren we uw complete badkamer en zorgen we ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. U hoeft zelf nergens naar om te kijken.

Hoe lang duurt een badkamer renovatie?

De tijdsduur van een badkamer renovatie is verschillend per project en ook afhankelijk van de grootte van de badkamer. Allereerst wordt gestart met het slopen van de huidige badkamer. Het sloopwerk neemt gemiddeld zo’n twee dagen in beslag. Mocht het noodzakelijk zijn om het tegelwerk te verwijderen, dan zal het sloopproces wat langer duren.

Wanneer al het sloopwerk erop zit, kan het renoveren van de badkamer beginnen. Hoe lang het installeren en monteren van alle facetten zal duren is afhankelijk van wat er moet gebeuren. Een nieuwe badkamer kan geïnstalleerd worden in slechts één week, maar wanneer een badkamer bijvoorbeeld in een andere ruimte geplaatst moet worden, zal het enkele weken duren voordat het project klaar is.

Badkamer inspiratie

Begint het al te kriebelen om uw renovatieproject te starten? Dan kunt u meteen aan de slag met het opdoen van inspiratie. Het is belangrijk om goed te weten hoe uw droombadkamer eruit moet komen te zien. Tip: Maak een moodboard om uw gewenste badkamer te schetsen. Hieronder enkele badkamers ter inspiratie. U kunt daarnaast ook een bezoek brengen aan onze showroom in Veldhoven.

Badkamer2

Badkamer Veldhoven

040Badkamer2 Badkamer Leende 2

 

Vraag een vrijblijvende offerte aan 

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het renoveren van uw badkamer? Vraag een vrijblijvende offerte aan, wij denken graag met u mee om uw droombadkamer te realiseren. We zijn 24 uur per dag bereikbaar via 040-2051882, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul onderstaand formulier in.  

 

 1. *
  Ongeldige invoer
 2. *
  Ongeldige invoer
 3. *
  Ongeldige invoer
 4. *
  Ongeldige invoer
 5. Ongeldige invoer
 6. *
  Ongeldige invoer
 7. *
  Ongeldige invoer
 8. Spam controle*
  Ongeldige invoer

 • nieuwe-badkamer-1
 • toilet-verbouwen-1
 • tegels-sanitair-1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040badkamers.nl

Copyright © 2020 www.040badkamers.nl
Sitemap

040 Badkamers
040 Badkamers 4.8/ 5 based on 1 17 ratings.