De 10 mooiste badkamer ideeën

Lees verder

De badkamer wordt steeds belangrijker in ons huis. Waar de badkamer vroeger slechts gezien werd als nuttig, is het vandaag de dag een plek waar we ons terugtrekken en tot onszelf komen. Logisch dus dat we steeds meer waarde hechten aan de sanitaire inrichting. Zoek jij inspiratie om de uitstraling van je badkamer een boost te geven? Wij geven de 10 mooiste ideeën.

Badkamertegels met een statement

Een mooie uitstraling van je badkamer staat of valt met de afwerking van de muren. De kleur en vorm van de badkamertegels zijn dus belangrijk. Lichte kleuren zoals wit of taupe zijn de standaardkleuren die we in de meeste badkamers terugzien.

Wil je eens iets anders? Ga dan voor een opvallende kleur of design. Dé badkamertrend van nu! Wat dacht je bijvoorbeeld van Portugese tegeltjes? Deze hebben een fraai design. Of kies verschillende kleuren tegels en creëer een mooi patroon.

Niet zo creatief? De juiste vakman kan je helpen.

Betonlook in de badkamer

Het klinkt misschien vreemd, beton in je badkamer, maar een betonlook is hartstikke hip! Zo zien wij niet alleen steeds meer betonnen wastafels, ook wordt er steeds vaker microbeton of microcement aangebracht op vloeren en muren van badkamers. Wanneer je deze materialen combineert met andere materialen zoals hout, krijgt je badkamer een prachtige moderne look.

Bijkomend voordeel: microbeton en microcement zijn krasbestendig en daardoor ook nog eens onderhoudsvriendelijk.

Houten badkameraccessoires

Naast beton mag ook het gebruik van hout absoluut niet ontbreken in ons lijstje met mooiste badkamer ideeën. Hout zorgt namelijk voor een rustige en natuurlijke sfeer in je badkamer. Ideaal wanneer je je wilt terugtrekken na een drukke dag.

Er bestaan houten vloeren en muren speciaal voor vochtige ruimtes. Wil je je badkamer niet zo rigoureus aanpakken, kies dan voor houten accessoires zoals een houten wastafelmeubel of een handdoekrek van hout.

Dimmende badkamerverlichting

Verlichting in de badkamer moet sfeervol en functioneel zijn. Zo wil je waarschijnlijk zacht en warm licht bij een ontspannen moment in bad, terwijl je voor de spiegel liever helder en duidelijk licht hebt. Daarom is het slim om te kiezen voor lampen die kunnen dimmen. Zo heb je altijd het juiste licht.

Houd er wel rekening mee dat badkamerverlichting niet alleen mooi, maar ook veilig en waterdicht moet zijn. Vraag daarom bij het installeren van verlichting altijd advies aan een badkamer expert.

Groen in je badkamer

Planten zijn niet meer alleen voor in je huiskamer. Sterker nog, er bestaan planten speciaal voor in de badkamer. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid en warme temperaturen.

Deze badkamerplanten zijn onmisbaar wanneer je gaat voor een natuurlijke look. Voeg een paar groene of houten accessoires toe zoals een badmatje of badplank en je waant je binnen no-time in een oase.

Ligbad op verhoging

Bij het inrichten van de badkamer kiezen steeds meer mensen voor een vrijstaand ligbad. Logisch, want een bad dat vrij staat, straalt luxe en ruimtelijkheid uit. Vooral bij het renoveren van een kleine badkamer is dit een goed idee!

Wil je echte exclusiviteit, denk dan eens aan een verhoging voor je vrijstaande bad. Door je bad op een plateau te plaatsen, maak je van je bad een echte eyecatcher. Bovendien kun je met een verhoogde vloer leidingen op een handige manier verstoppen.

Sierlijsten voor een complete badkamer

Heb je een mooie badkamer maar ontbreekt het aan sfeer of lijkt het onaf? Denk dan eens aan sierlijsten in de badkamer. Met klassieke of juist strakke sierlijsten zorg je in een handomdraai voor een andere uitstraling.

Sierlijsten die speciaal voor de badkamer gemaakt zijn, zijn waterbestendig, duurzaam en gemakkelijk te monteren. Zo geef je je badkamer de aandacht die het verdient!

Stalen frames voor een industriële badkamer

Stalen frames, je ziet ze steeds vaker. Ook in de badkamer. De veelal zwarte frames passen perfect bij een industriële badkamer. Ze zijn stoer en elegant, tegelijk. Denk aan robuuste zwarte poten onder een badkamermeubel of een douchewand met stalen frame.

De frames zijn gemakkelijk te combineren met beton of glas. Dit maakt de industriële frames een trendy en tijdloos product voor je badkamer.

Koper- of goudkleurige badkamerkranen

Je hebt ze vast al eens gespot: koperkleurige of goudkleurige kranen in de badkamer. De twee kleuren zijn momenteel zeer geliefd. Dat komt waarschijnlijk omdat ze gemakkelijk met andere kleuren en materialen te combineren zijn.

Door een koperkleurige of goudkleurige kraan toe te voegen, creëer je op een subtiele manier een luxe glamoureuze sfeer in je nieuwe badkamer.

Wellness in je eigen badkamer

We besteden dus steeds meer tijd in de badkamer. Wat is er dan fijner dan van je eigen badkamer een echte spa te creëren? Dat kan natuurlijk met kleine aanpassingen zoals het toevoegen van geurkaarsen of een hamamdoek, maar voor de echte wellness-beleving plaats je een XXL regendouche. Wij als badkamer installateur kunnen je helpen met het plaatsen van een nieuwe douchecabine met een regendouche.

Regendouches zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn zelfs douches met ingebouwd infraroodlicht. Wedden dat je je badkamer niet meer uit komt?

Vind je het moeilijk om keuzes voor je badkamer te maken, of lijkt het renoveren van je badkamer een grote stap? Je bent niet de enige. Begin met kleine stapjes en schroom niet om de hulp in te schakelen van een expert via info@040badkamers.nl of bel naar 040-2051882. Wij staan ook voor uw klaar voor het verbouwen van een toilet.

Van een mooie, goed afgewerkte badkamer heb je een leven lang plezier.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Tevreden klant

Men dacht met je mee tijdens het proces. Uitkomst werd positief beïnvloed door het aanraden van ideeën. Men nam de tijd om naar ons wensen pakket te luisteren

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

9,8

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 9,8. Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×