Een verlaagd plafond. Wij zijn er dol op. De badkamer is bij uitstek de ruimte om een plafond te verlagen. Zo is een verlaagd plafond niet alleen minder gevoelig voor vocht en schimmel, het geeft je badkamer ook nog eens een sfeervolle uitstraling. Overweeg jij om het plafond in je badkamer te verlagen? Dan zijn dit de mogelijkheden.

Extra isolatiemateriaal in verlaagd plafond

De badkamer is een natte, vochtige ruimte. Hoe goed je de ruimte ook ventileert, het plafond en de muren blijven gevoelig voor schimmelplekken. Een verlaagd of ‘vals’ plafond kan uitkomst bieden. Door extra isolatiemateriaal en folies in de ruimte tussen het oude en het verlaagde plafond te plaatsen, ga je condensvorming tegen en zorg je voor een betere vochtregulering. Bijkomend voordeel: ook geluid wordt beter geïsoleerd, dus eventuele overlast van je bovenburen is verleden tijd.

De juiste sfeer met verlichting

De badkamer is dé plek in huis waar we tot onszelf komen. Verlichting is hierbij ontzettend belangrijk. Omdat een verlaagd plafond onder het oude plafond wordt geplaatst, biedt de ruimte tussen de twee plafonds legio mogelijkheden voor de verlichting. Bekabeling kan gemakkelijk worden weggewerkt, waardoor sfeervolle spotjes of mooie LEDstrips op meerdere plekken geplaatst kunnen worden, zonder rekening te houden met stroompunten. Of wat dacht je van verlichting achter het plafond? Met een lichtdoorlatend plafond creëer een zachte rustige sfeer in je badkamer.

Denk vooraf goed na over verlichting in een verlaagd plafond. Eenmaal geïnstalleerd is het lastig om wijzigingen aan te brengen. Bovendien moet verlichting in een badkamer niet alleen sfeervol, maar ook waterdicht zijn. Een expert kan eventueel helpen met een lichtplan.

Geluidsapparatuur in een verlaagd plafond

Toe aan een rustgevend of misschien zelfs romantisch muziekje in je badkamer? Ook dat is mogelijk met een verlaagd plafond! Want naast de bekabeling van je verlichting, kun je in de tussenruimte van het verlaagde plafond natuurlijk ook luidsprekers op een stijlvolle manier verwerken. Een verlaagd plafond zorgt bovendien voor een betere akoestiek dan een hoge ruimte.

Ruimte afbakenen met een verlaagd plafond

Door te spelen met niveauverschillen in je badkamer kun je verschillende elementen in één oogopslag uitlichten of afbakenen. Dit kan je badkamer een luxe uitstraling geven. Een verlaagd plafond boven het bad, laat het bad bijvoorbeeld extra opvallen. Op deze manier creëer je in het badgedeelte meer intimiteit en karakter.

Manieren voor een verlaagd plafond.

Ben je overtuigd en wil je het plafond van je badkamer (laten) verlagen, dan sta je al snel voor de keuze: hoe en met welke materialen verlaag ik het plafond? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om een plafond met gyproc platen te verlagen of met een spanplafond. Bij een plafond met gyproc monteer je rechtstreeks of via een beugelconstructie gipskartonplaten op het oude plafond. Bij een spanplafond wordt een stevig doek via profielen aan de muur bevestigd.

Ben je handig aangelegd en wil je het plafond van je badkamer zelf verlagen? Dan is gyproc waarschijnlijk de beste en goedkoopste optie. Gyproc vereist echter altijd nog een gladde afwerking. Houd er daarom rekening mee dat je voor het stucwerk hoogstwaarschijnlijk nog een stukadoor nodig hebt. Bekijk onze badkamer renovatie pagina of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  • nieuwe-badkamer-1
  • toilet-verbouwen-1
  • tegels-sanitair-1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Badkamers vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Badkamers met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Badkamers door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040badkamers.nl

Copyright © 2021 www.040badkamers.nl
Sitemap

040 Badkamers
040 Badkamers 4.8/ 5 based on 1 17 ratings.